A szociális okokból sajátos nevelési igényűvé lett gyermekek nagy hátránnyal indulnak az életbe, a társadalomnak pedig sok energiát és pénzt kell fordítania a támogatásukra, hátrányaik csökkentésére. Ennek oka nagyobbrészt az, hogy a hátrányos helyzetű várandós anyukák , bár nagyon szeretik a rájuk bízott gyermekeket, de sokszor nem tudnak kellően hatékonyan foglalkozni velük (beszéd, viselkedésminta, stb.). Ma Magyarországon, ezen belül Csepelen is sok az ilyen gyermek.

Segítő programunk célja, hogy a hátrányos helyzetű kismamák éljék meg sokkal tudatosabban mekkora ajándékot és feladatot kaptak gyermekükben, tanulják meg a gyermekük érését, fejlődését segítő technikákat (korai beszélgetés, következetes elvárások, stb.) alkalmazni és legyenek ebben kitartóak. Így gyermekükkel kevesebb problémájuk lesz és azok jobban megállják majd helyüket az életben.                                                                    

Hosszú távú célunk tehát, hogy csökkentsük a szociálisan sérült gyermekek számát Csepelen és az ezzel járó társadalmi problémákat. Projektünk megvalósításával szeretnénk, ha ösztönző példa lennénk más hasonló problémákkal foglalkozó szervezeteknek.

Alkalmainkat a Családsegítő Közösségi Házban (Csete Balázs u. 5.) szerdánként 9-12 óráig, valamint a Magyar Vöröskereszt Együtt a Mamával anyaotthonban (Erdősor u. 53-55.) péntekenként 10-11:30 óráig tartjuk.

www.norvegcivilalap.hu