Felhívás

A 2018-as Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést (Minority SafePack polgári kezdeményezés) támogató aláírásgyűjtés sikerét követően újabb kezdeményezéshez kérünk aláírásokat.

Az új aláírásgyűjtés célja, hogy az Európai Unió közvetlenül finanszírozza olyan közigazgatási hatáskörökkel nem rendelkező földrajzi körzetek gazdasági fejlődését, amelyekben nagyszámú kisebbség él azért, hogy annak sajátosságai ne változzanak meg. Ezzel az Unió átfogó, harmonikus fejlődése fenntartható lehet, és kulturális sokszínűsége is fennmaradhat.

A határon túli magyarság minden szomszédos országban őshonos nemzeti közösség, és mindenütt ki van téve központilag irányított asszimilációs törekvéseknek. Ez a kezdeményezés rólunk, magyarokról szól elsősorban, ezért fontos, hogy aki teheti, támogassa.

A szervezőknek 2020. május 7-ig kell összegyűjteni 7 tagállamból legalább egymillió aláírást, hogy az Európai Unió illetékesei érdemben foglalkozzanak a Székelyföld és egyéb magyarok által lakott, nem magyar közigazgatás alá tartozó tájegység közvetlen támogatásával.

Az aláírást az https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative linken lehet megtenni egy formanyomtatvány kitöltésével bármelyik felnőttkorú uniós állampolgárnak a személyi adatai és személyazonossági igazolványa számának megadásával.

Ezért aki nem írt még alá, nincs internetes hozzáférése vagy egyéb okból segítséget szeretne a formanyomtatvány kitöltéséhez, istentisztelet után jöjjön az irodába, ahol pár perc alatt elvégezhető a folyamat.

Trianon után 100 évvel azt tehetjük, hogy aláírunk, azért, hogy meglegyen az egymillió támogató.

Budapest, 2020. március 6.

Budapest-Csepel-Központi Református Egyházközség