Kedves Testvérünk!

A Pathmosz Alapítvány és a Budapest-Csepel- Központi Református Egyházközség a reformáció 500. évfordulója alkalmából pillanatfelvételt kíván készíteni egyházközségünk jelenlegi állapotáról egy kiadvány formájában.
Szeretnénk, ha egymást jobban megismernénk, tudnánk, hogy azok, akikkel vasárnapról vasárnapra találkozunk az egyházközségünkben, miért járnak erre a helyre, hogyan tudják megélni Jézus Krisztusban való személyes megváltásukat a református vallás keretein belül.
Azt is szeretnénk, ha ezzel a kiadvánnyal jeleznénk a világ reformátusainak, a világ magyarságának, hogy mi, a csepeli reformátusok itt vagyunk Európa közepén, és megtartjuk a ránk bízott hitet, folyamatosan harcoljuk a nemes harcot. Ezért kérünk minden gyülekezeti tagot, hogy az alábbi kérdésekre írásban válaszoljanak. A válaszok adnák a kiadvány gerincét, és ez lenne annak legterjedelmesebb, legfontosabb része.
Személyes bizonyságtételeket várunk, mert valljuk, hogy a legnagyobb érték a Mindenható Isten üdvözítő kegyelme és az egymás iránti bizalom.
A válaszok terjedelmére, tartalmára semmilyen megkötés nincs, ugyanakkor szerkesztési szempontokat is érvényesíteni próbálunk a kötet tartalmának végleges összeállításakor, amelyek eredményeként a nyilatkozó kötetbe kerülő szövege az eredetihez képest változhat, de ezt minden egyes esetben előzetesen egyeztetni fogjuk a nyilatkozó testvérünkkel.
A kötetben a szöveg mellé fényképet is szándékozunk tenni a nyilatkozóról (családja körében, ha így szeretné), erről a későbbiekben adunk tájékoztatást. Egyelőre arra kérjük kedves testvéreinket, hogy a kérdésekre adott válaszaikat:
- adják át a templomban a Főgondnok úrnak vagy a Tiszteletes úrnak a vasárnapi istentiszteletet vagy egyéb alkalmainkat követően, vagy
- elektronikus levélben (e-mailben) küldje meg a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. elektronikus postacímre.
Amennyiben a kérdésekre adandó válaszokkal kapcsolatban észrevétele van, azt szíveskedjen megtenni a Tiszteletes úr, a Főgondnok úr vagy az alapítvány kuratóriumi tagjai felé.
Előzetesen is köszönjük, hogy az ünnepi kiadványunk társszerzőjeként részt vesz az 500 éves évforduló megünneplésében. Kiadványunkat előzetes terveink alapján 2017. október 31-én, illetve egy ahhoz közel eső időpontban szeretnénk nyomtatott és elektronikus formátumban megjelentetni.

A kérdések, amelyekre a Testvérek válaszait várjuk:

1.       Mit jelent számomra a református vallás?
2.       Miért vagyok a Budapest-Csepel Központi Református Egyházközség gyülekezeti tagja?