Kedves Gyülekezeti Tagok!

Kedves Támogatók!

Ezúton is felhívjuk a figyelmet arra, hogy lehetőség van a személyi jövedelemadó 1-1%-át a Magyarországi Református Egyház és a Pathmosz Alapítvány részére felajánlani.

A 2016-os évre vonatkozó adóbevallást – ha nem magunknak végezzük el - a munkáltató mellett ez évtől az adóhatóság (NAV) is megállapíthatja. Tehát háromféleképpen teljesíthetjük adóbevallási kötelezettségünket, választásunk szerint.

Az egyéni vállalkozók és ÁFA fizetésére kötelezett magánszemélyek bevallási kötelezettségének határideje 2017. február 27 volt.

Az előbbi bekezdésen kívüli, kereső tevékenységet folytató magánszemélyek közül az önbevallóknak és azoknak, akik elfogadják a NAV által készített bevallást a bevallási határideje: 2017. május 22.

Az, aki a munkáltatóját bízza meg a bevallás elkészítésével, 2017. május 10-ig a rendelkező nyilatkozatot zárt borítékban a munkáltatójának is átadhatja.

A rendelkező nyilatkozatot akár a bevallás részeként, akár külön, elektronikusan (az, aki az ügyfélkapun keresztül nyújtja be) vagy postai úton kell megküldeni az adóhatóságnak.

A rendelkező nyilatkozatra a második ablakba az Alapítvány adószámát kell beírni:

18266511-1-43

Azok a Támogatók, akik a gyerekeik iskolai alapítványa, egyéb egyházi vagy világi alapítvány részére kívánják felajánlani ez évben is adójuk 1%-át, támogathatják közös ügyünket eseti vagy tartós pénzutalással az Alapítvány

11771002 – 20014933

számú bankszámlájára. A kedvezményezettnél kérjük az alapítvány nevét megjelölni, a megjegyzés rovatba pedig azt beírni, hogy: „adomány”.

A rendelkező nyilatkozatra a harmadik ablakba (az egyházi támogatásnál) a kedvezményezett technikai számát kell beírni. Ez a Magyarországi Református Egyház esetében:

0066

Köszönjük Mindenkinek közös ügyünk támogatását!